Aangezien ik een tegenhanger heb gemaakt van de facebookpagina “Nederland mijn Vaderland”, namelijk Nederland, mijn vader landt kijk ik regelmatig op de site van de bitterballen, kaas en klompen.

Ik ben er na een kleine week achter dat het niet alleen om bitterballen gaat, maar om veel meer. Ik kwam een bericht tegen met een foto van een dronken Sinterklaas die op straat lag, en de tekst erbij gaf de suggestie dat hij mishandeld was door tegenstanders van Zwarte Piet. Het plaatje werd zelfs dusdanig gefotoshopped dat het leek of dit van de facebookpagina “Zwarte Piet Niet” kwam. Je reinste stemmingmakerij dus, en zelfs haatzaaierij.

Screenshot_18

Ik ga de pagina van Nederland mijn Vaderland  dan ook rapporteren, (laster, aanzetten tot haat) hopelijk kan ik meer mensen overtuigen dat te doen. Ik heb een aantal keer gereageerd op de site, zie de screenshots hieronder:

Screenshot_1

Nederland mijn vaderland schiet in de verdediging wanneer er meerdere twijfels binnenkomen over de echtheid van de foto en de link die erbij gemaakt wordt.

Screenshot_2

Ik heb daar alsvolgt op gereageerd. Ik heb hier tot op dit tijdstip nog geen reactie op gekregen.

Screenshot_3

In een aantal reacties lees ik hoe racistisch de pagina van “Zwarte Piet Niet” wel niet moet zijn, aangezien ze zulke verderfelijke dingen zouden plaatsen. “Ja, die zwarten zijn allemaal racist, en maken ons allemaal voor racist uit.” (Want natuurlijk mogen wij ze niet racistisch noemen). Ook hier kon ik het niet laten te reageren:

Screenshot_5

Op een gegeven moment wordt er begrip gevraagd voor de heftige reacties, want natuurlijk zijn ZIJ weer het slachtoffer en ja, dan zeg je zulke dingen hé?

Screenshot_4

Uiteindelijk wordt toegegeven: Het GAAT ER HELEMAAL NIET OM of het plaatje echt is, want ze zijn gewoon boos. En slachtoffer. Dus.

Screenshot_7

Oh ja, en dan wordt het onschuldige kinderfeest er ook nog even bijgehaald. Een kinderfeest! Een paar berichten ervoor zag ik een met ebola geïnfecteerd kind met de tekst: “Zwarte Piet, wiedewiedewiet, deze heeft ebola dus die zien we voorlopig niet.” EEN KINDERFEEST.

Screenshot_6

Screenshot_8

Patrick Hoogendoorn wordt er door zijn mede-vaderlanders op aangesproken dat dit misschioen toch wel een beetje ver gaat, maar Patrick schaamt zich nergens voor. Hij heeft namelijk besloten om zich als racist te gaan gedragen, aangezien hij toch steeds voor racist wordt uitgemaakt.

Screenshot_9

Onderstaand bericht van Peter Scheidsbach is wel heel ironisch gezien de overige reacties op Nederland mijn Vaderland, die overigens nog steeds niet heeft gereageerd. Ik ga ze pagina rapporteren, want ze zijn bij deze schuldig aan haatzaaien en laster.

Screenshot_17

Screenshot_10

Screenshot_11  Screenshot_13

Screenshot_14Screenshot_12 Screenshot_15

Screenshot_16

UPDATE: Inmiddels ben ik geblockt op Nederland mijn Vaderland.

Ik zal mijn pijlen eens gaan richten op de Facebookpagina “PVV aanhangers” Daar is ook nog een hoop te doen.

Screenshot_1