Geert Wilders die een ijsje eet, wat is daar bijzonder aan? Het is bijzonder omdat het Wilders is. Natuurlijk mag Wilders ijsjes eten, maar als hij dat in een witte blouse doet met een gouden stropdas, en hij wordt er ook nog bij gefotografeerd terwijl hij wat bozig in de camera kijkt, vind ik dat we kunnen spreken van een unieke situatie.

Wilders zien we normaal gesproken schreeuwen, mensen schofferen, beledigen, over één kam scheren, met een Limburgse tongval voor de zoveelste keer vertellen dat we hier geen moslims willen, afijn, u weet wel.

Geert Wilders, de führer van de PVV met zijn haar altijd op golflengte.

Nu is er deze foto. Wilders eet een ijsje, een cornetto*¹. Hij heeft ergens deze cornetto*¹ gekocht, of gekregen, of misschien heeft één van zijn beveiligers hem wel voor hem opgehaald, en is hem gaan opeten. Iemand nam daar een foto van. Wilders draagt hier geen kniebroek met heuptasje, dus vermoedelijk heeft deze gebeurtenis zich tijdens een propagandabezoekje aan een stad afgespeeld. Ook al eet Wilders hier een ijsje, een cornetto*¹, hij kijkt boos, niet heel boos, maar ook niet blij. Hij ziet dat er een foto wordt gemaakt terwijl hij een cornetto*¹ naar binnen werkt. Deze foto maakt hem kwetsbaar. Hij doet iets wat hij normaal niet in het openbaar doet. Alsof we prinses Beatrix een scheet horen laten.

Mijn tip voor vandaag is: Wanneer u de volgende keer Wilders weer haat ziet zaaien, met zijn armen ziet zwaaien en zijn collega’s ziet schofferen, denk dan aan deze foto.

CI-7utLUkAEBlcpDenk dan: “Lekker ijsje hé Geert? Geniet er van knul!” en geef hem in gedachten een aai over zijn blonde manen. “Als je nou niet meer zulke stoute dingen zegt, krijg je binnenkort nóg een ijsje.”

*¹ RECTIFICATIE: Wilders eet hier geen cornetto maar een bolletje ijs, mogelijk een softijsje. De auteur werd hier zojuist in het reactieveld terecht op gewezen. Excuses voor de verwarring.