Er is een strijd gaande tussen mensen die in hokjes zijn geduwd, of zelf in een hokje zijn gaan zitten. In elk hokje staat een tafeltje met een stempelkussen en verschillende stempels. Op de grootste stempel staat het woord “RACIST!” die het meest wordt gebruikt vanuit beide hokjes. Zodra iemand vanuit het andere hokje in de aanval gaat, gaat het klepje van het stempelkussen open en wordt een stempel gepakt door de hokjesbewoner: “Je bent een racist!” BAM!, Vanuit het andere hokje komt: “Ha, nee, JIJ bent hier de racist!” BAM!, “Je ontkent, maar je bent racist!”, BAM! “Nee, jij!” BAM!, “JIJ”BAM! “JIJ”BAM!

Het is druk in de hokjes. Steeds meer mensen sluiten zich aan bij één van de hokjes, allemaal gebruiken ze veelvuldig de stempels. Het woord “RACIST!” staat intussen bij iedereen duidelijk herkenbaar over hun hele lichaam gestempeld. De oorlog wordt voornamelijk op Facebook en Twitter uitgevochten, maar ook daarbuiten is de ‘battle of the hokjes’ in volle gang.raaaaacist-stamp

In één van de hokjes, het “antiracisme-hokje”, staat een stempel waarop staat: “HUISSLAAF”. Wat de bewoners van het andere hokje, het “witte racisten-hokje”, niet weten is dat de racistenstempel niet werkt op zwarte lichamen. Vandaar dat deze zo nu en dan vanuit het anti-racistenhokje wordt gebruikt. Deze stempel ligt dan dus ook alleen in dat hokje. “House negro! Bounty! Huisslaaf!” BAM!! BAM!! BAM!! Zelfs witte armen komen uit het antiracistenhokje om “HUISSLAAF” op een zwart lichaam te stempelen.

De oorlog vanuit de hokjes lijkt op die tussen Daffy Duck en Bugs Bunny, die onophoudelijk “Duck season!”, “Rabbit season” tegen elkaar roepen. Op een gegeven moment weten ze zelf niet meer wat ze nou precies roepen waardoor Daffy Duck op een gegeven moment “Duck season” roept waarna de jager Elmer een geweer op Daffy richt en schiet.

Ik ga niet in zo’n hokje zitten. Het benauwt me. Hoewel ik er al een paar keer ingeduwd ben, stap ik er telkens weer uit. Ik heb een aantal stempelafdrukken ontvangen met “RACIST” erop. Ik heb geen zin om terug te stempelen. Bij sommige racisten is het zo overduidelijk, die hebben geen stempelafdruk nodig. Ik zal racisten altijd blijven aanspreken op hun racisme, en ik zorg dat ik mezelf niet laat leiden door emoties en vooroordelen. De koppige “hokjesmensen” (die ik met deze term zelf in een hokje zet, I know) kunnen stempelen wat ze willen maar het zal niet helpen, het bewijs hiervoor leveren de heren Duck en Bunny.