Vorige week zat ik thuis op de bank met mijn gezin een film uit te zoeken op Netflix toen er ineens hard op mijn voordeur werd gebonkt. Toen ik ging kijken zag ik een man, een vrouw en twee kleine kinderen voor de deur. Ze schreeuwden in paniek  “Laat ons er alstublieft in, er zit een moordenaar achter ons aan! Onze moeder is al doodgestoken! Help ons alstublieft!” De kinderen huilden.

Natuurlijk heb ik de deur niet opengedaan. Ik kan toch niet zomaar mensen vertrouwen die ik niet ken, en bovendien, als ik ze binnenlaat, willen ze ongetwijfeld eten hebben en een slaapplaats, en ik heb zelf al moeite met rondkomen elke maand, en slaapplaatsen wordt al helemaal moeilijk, dan moeten mijn dochter en zoon bij elkaar op een kamer en dat kan ik ze toch niet aandoen, het zijn tenslotte pubers. Vol = vol nietwaar? Waar halen die mensen überhaupt het lef vandaan om te denken dat ik ze zomaar op ga vangen, kunnen ze niet gewoon in hun eigen regio terecht? Ik bedoel, als ik dit nog eens meemaak ben ik genoodzaakt een hek om mijn huis te plaatsen met scheermesdraad. Dat zal ze hopelijk wel op afstand houden. Of anders gooi ik een paar varkenskoppen in de voortuin, daar zijn ze doodsbang voor.

Ik denk trouwens niet dat die “vluchtelingen” echt in nood waren, ik denk dat ze alleen maar bij mij kwamen om van mijn geld te profiteren, ze denken zeker dat mijn huis een paradijs is, maar het tegendeel is waar. Wij doen onze boodschappen ook maar bij de Aldi, en gaan ook niet zes keer per jaar op vakantie of zo. Mijn auto is onlangs nog afgekeurd. Nee, deze mensen waren gelukszoekers, ik ben daar tamelijk zeker van.

Daarbij komt nog het feit dat die mensen misschien wel moslims zijn en dan eisen ze dat mijn kinderen in een boerka gaan lopen, of worden mijn dochters verkracht en uitgehuwelijkt. Straks ben ik een gevangene in mijn eigen huis! Mijn huis wordt geen paard van Troje, kom op zeg, ik heb ze wel door. Straks wordt het hier nog één groot gebedshuis voor de Islam en struikel ik over de criminelen in mijn eigen huis. Volgens mijn vrouw gebeurt dit soort dingen al op grote schaal bij andere gezinnen die de deur wel hebben opengedaan in hun naïviteit.

Nee, het spijt me zeer voor die mensen, maar mijn woongenot en de veiligheid van mijn dochters gaat voor. Ik heb voor de zekerheid een paar bussen pepperspray in huis gehaald mochten er weer van die profiteurs voor de deur staan te janken. Straks willen ze allemaal gebruik maken van mijn Netflix-abonnement waar ik zelf voor betaal. Eigen Netflix eerst! Rot toch op zeg.