Zo nu en dan laat ik me verleiden om een artikel van de hand van Dhr. Joost Niemöller te lezen. Niet dat die nou zo inspirerend zijn, maar zoals men bij onder andere de NOS en het NRC benieuwd was wat Donny nou ‘beweegt’ om een evenement op Facebook aan te maken om Sylvana Simons uit te zwaaien, vind ik Dhr. Niemöller zo’n prachtig voorbeeld van een gekrenkte witte man die het ontkennen van racisme tot een kunstvorm heeft verheven, en dat maakt zijn schrijfsels toch best interessant.

Zo las ik zijn nieuwste stukje met de titel  “Racismehysterie maakt Nederland onleefbaar” . Ik dacht meteen: “Hee, kondigt Dhr. Niemöller hiermee zijn vertrek uit Nederland aan?”  Vol goede hoop begin ik te lezen.

Joost Niemoller, 8 februari 2012, foto: Katrien MulderNederlanders zijn allemaal massaal racist geworden, zo lijkt het wel als je de kranten doorbladert dezer dagen.

Dhr. Niemöller bladert de kranten door en constateert dat Nederlanders racistisch zijn geworden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik Dhr. Niemöller credits moet geven voor deze reflectie, hoewel ik niet denk dat Nederlanders niet “ineens” racistisch zijn geworden. Er komen de laatste tijd alleen wel zoveel incidenten aan het licht dat je ze eigenlijk geen incidenten meer kunt noemen. Misschien hebben we zelfs wel te maken met een structureel probleem. Ik lees verder:

Joost Niemoller, 8 februari 2012, foto: Katrien MulderOf kijkt naar de tv programma’s, waarin de ‘ontkenning van het racisme’ als een enorm probleem wordt benoemd, zonder dat dit vermeende probleem concreet wordt beschreven.

Let wel, het enorme probleem is slechts een niet onderbouwde mening van EenVandaag, en Dhr. Niemöller vindt het schijnbaar geen probleem, gezien de aanhalingstekens, en het gebruik van het woord ‘vermeende’. Wellicht heeft de heer N. toch nog niet voldoende kranten doorgebladerd om te begrijpen wat EenVandaag hier precies mee bedoelt. Ik zal er zelf maar niet meer teveel omheen draaien. Je hoeft namelijk niet veel blogs van de heer N. gelezen te hebben om te begrijpen dat de heer N. zelf een onderdeel is van het probleem.

Joost Niemoller, 8 februari 2012, foto: Katrien MulderDe EU heeft een akkoord getekend met de sociale media om onder het mom van dit ‘racismespook’ de vrijheid van mening aan banden te leggen.

Het gebruik van het woord ‘racismespook’ bevestigt dat de heer N. een wegkijker is, en daarmee ‘de ontkenning van racisme’ gestalte geeft. Als het om sociale media gaat hebben we de afgelopen tijd voldoende walgelijke voorbeelden kunnen zien, ik ga ze hier niet herhalen want we hebben ze allemaal gezien. Het optreden tegen dit onverholen racisme is volgens de heer N. “vrijheid van mening aan banden leggen”.

Dhr. Niemöller heeft daarin een andere opvatting dan ik.

Joost Niemoller, 8 februari 2012, foto: Katrien MulderIeder incidentje wordt nu opgeblazen tot een teken aan de wand van dit ‘racisme.’ Zoals de onterechte aanhouding van een rapper.

De aanhouding van Typhoon, waar zélfs de politie toegaf hem te hebben aangehouden vanwege zijn huidskleur in combinatie met een mooie auto, noemt Dhr. Niemöller een ‘opgeblazen incidentje’ en ook dit zal volgens hem geen racisme zijn, en al is het racisme, dan zal het alsnog geen enkel probleem zijn voor Dhr. Niemöller, net als voor onze wannabe MP Geert. Ik ben benieuwd of Dhr. Niemöller en Dhr. Wilders de dood van Mitchel ook een opgeblazen incidentje durven te noemen waar ‘niks mis mee is’.

Cj18GwZWkAURZxg.jpg

Joost Niemoller, 8 februari 2012, foto: Katrien MulderMaar wanneer een Nederlandse krantenbezorgster wordt doodgestoken door een getinte man, zomaar, en honderden mensen op straat gaan voor een stille tocht, is dat geen enkele aanleiding tot racismehysterie in de media. Dat is het slechts een incidentje. Want racisme heet het kennelijk alleen als allochtonen last hebben, of denken last te hebben van autochtonen.

Buiten dat ik het door Dhr. Niemöller omschreven tragische incident wél veelvuldig in de media ben tegengekomen, is er gewoon geen enkele aanwijzing om te denken dat deze laffe moord een racistisch motief heeft gehad. Waarom dit incident dan wel een aanleiding zou moeten zijn mee te gaan in de ‘racismehysterie’, zoals Dhr. Niemöller het zo leuk noemt, begrijp ik dan ook niet. De aanname van Dhr. Niemöller, dat racisme kennelijk alleen racisme is als “allochtonen last hebben van autochtonen”  is echt te dom om serieus op in te gaan.

Joost Niemoller, 8 februari 2012, foto: Katrien MulderEn het gaat maar door.  Sylvana Simons heeft aangifte gedaan van het ‘racisme’ tegen haar. Ook tegen schrijvers van krantenartikelen. Opmerkelijk in haar verklaring is dat het vermeende ‘racisme’ niet wordt gedefinieerd.

Het gáát maar door! De ontkenning. Zeg Dhr. Niemöller: Bestaat racisme wel, of is het een mythe? Is het een fenomeen dat alleen voorkomt in nooit geschreven boeken van Tolkien? Komt racisme alleen voor in sketches van Monty Python? Het ‘vermeende’racisme waar Sylvana het over heeft, is dat een stoornis van haar? Heeft ze waanbeelden, Dhr. Niemöller? Oh wacht, je hebt eerst een definitie van racisme nodig? Ok, daar komt hij: Als racist maak je onderscheid tussen verschillende menselijke ‘rassen’ en verbindt daar kwalificaties aan. Eigenlijk wat jij zelf ook doet Dhr. Niemöller, je wéét het heus wel! Toch is dit slechts een klein onderdeel van het grote geheel. De aanhouding van Typhoon is een goed voorbeeld. Dit was naast een incident ook racisme, want hij werd aangehouden vanwege zijn huidskleur. Een ander voorbeeld: Vorige week kwam er weer een mailtje naar buiten waar een goede sollicitatiekandidaat voor een functie niet werd aangenomen vanwege zijn enige minpuntje: Zijn Arabische naam. En Sylvana? Bij de meeste bedreigingen en scheldkanonnades die ze ontving lag de nadruk op haar huidskleur. Racisme Dhr. Niemöller, echt.

Joost Niemoller, 8 februari 2012, foto: Katrien MulderRechters oordelen naar willekeur, Facebookpagina’s worden naar willekeur offline gehaald, Bekende Nederlanders op de tv beklagen zich naar willekeur over al die zogenaamde ‘racistische bagger.’  En er wordt maar een beetje dommige instemmend bij geknikt, want ja, als je er zo veel over hoort, dan zal het toch wel een belangwekkend fenomeen zijn, niet?

Iedereen doet maar wat, zolang het de vrijheid van mening maar inperkt. En als bekende Nederlanders er iets van zeggen, doen ze dat omdat ze in de belangstelling willen staan, maar eigenlijk zijn het schapen. Ook rechters zijn naïef en doen maar wat in de mode is. Willekeurig. Niemand weet waar het over gaat, iedereen heeft het erover dus het zal iets zijn. Domme schapen.

De arrogantie van Dhr. Niemöller is stuitend.

Joost Niemoller, 8 februari 2012, foto: Katrien MulderAllochtonen misbruiken het schuldgevoel om een niet bestaand probleem op te blazen en zichzelf als slachtoffer te profileren.

Een niet bestaand probleem? Ik verwijs nu even naar de niet onderbouwde mening van EenVandaag, waar de ontkenning van racisme als probleem werd omschreven. Dhr. Niemöller geeft hier bij deze zelf de onderbouwing.

Joost Niemoller, 8 februari 2012, foto: Katrien MulderMet de dag wordt de sfeer in dit land zo zuurder. Daar is overigens niets aan te doen. Het is het  automatische gevolg binnen iedere multi etnische samenleving.

Als een multi-etnische samenleving betekent dat alleen witte mannen zoals Dhr. Niemöller mogen bepalen wat racisme is en wat niet, en wie daar wat over mogen zeggen, of als Dhr. Wilders op twitter zet dat etnische profilering eigenlijk geen enkel probleem is, als Sylvana Simons vanwege haar mening op Facebook wordt uitgezwaaid op 6 december, dan is dat inderdaad niet zo goed voor de ‘sfeer’.

Joost Niemoller, 8 februari 2012, foto: Katrien MulderVindt u het vreemd dat het programma ‘Ik vertrek’ zo populair is? Ik niet.

Ik kijk er nooit naar, vind er niet veel aan geloof ik, maar als Joost Niemöller ooit mee gaat doen, zal ik zeker gaan kijken! Wijntje erbij, chips op tafel, de sfeer zal uitstekend zijn.