Opnieuw is Nederland in rep en roer omdat de HEMA iedereen nét een stapje voor is en zich presenteert als één van de meest vooruitstrevende bedrijven van het land. Het label “jongen” of  “meisje” is irrelevant bij kleding, en daarom wordt het door HEMA terecht weggehaald. Is het plassen in een urinoir voor een meisje dat geen getraind yoga-expert is zo goed als onmogelijk, het dragen van een shirt is een stuk eenvoudiger, ongeacht de kleur, stof, afbeelding of mouwlengte. Kinderen kunnen aantrekken wat ze echt leuk vinden, zonder dat ze eerst in een hoek geduwd worden. Een flinke stap in de goede richting van HEMA, en laten we de vrouwen- en herenafdelingen gewoon helemaal afschaffen, en lekker dragen wat je leuk vindt. Ik denk dat we dan veel meer vrolijke mensen op straat tegen zullen komen, en dat heel wat dilemma’s voorkomen worden.

Natuurlijk zijn er zoals altijd veel mensen die zich hier heel druk om maken, en er direct of indirect de moslims de schuld van geven. Met het verbannen van Zwarte Piet werd de HEMA ook al gezien als een onderneming van landverraders. Martin Bosma voelt dat de Nederlandse cultuur (!) opnieuw wordt bedreigd en merkt op dat er bij de HEMA wél hoofddoeken worden verkocht, maar geen Zwarte Pieten en nu ook al geen kleding met labels waar naast de maat en de aanbevolen wastemperatuur ook staat of het kledingstuk voor een jongen of een meisje is gemaakt, want hoe leuk het kind het ook vindt, als het aan Bosma ligt en label een andere gender aangeeft dan heeft het kind gewoon vette pech. De islamisering gaat in rap tempo door, en genderneutraliteit in kleding lijkt daar volgens Bosma ook een onderdeel van te zijn.

Screenshot

Zelf hoop ik dat HEMA het niet alleen bij kinderkleding houdt en alle labels ‘voor heren/jongens’ en ‘voor dames/meisjes’ weghaalt doet en dat andere ondernemingen het goede voorbeeld van HEMA volgen.  Meer keuzevrijheid, dat is toch alleen maar mooi? Niets moet, alles mag. Dat een PVV’er als Martin Bosma daar zo moeilijk over doet.